Fijne lijntjes, vale teint en een wat grovere huidstructuur. Regelmatig krijgen we hier veel vragen over. Is er iets aan te doen en zo ja? Wat is er dan aan te doen?

Al heel veel jaren worden er behandelingen gedaan die hierop een positief effect hebben. Microdermabrasie en (fruitzuur)peelingen zijn hier een bekend voorbeeld van, maar de ontwikkelingen gaan door. Soms worden “oude” behandelingen in een nieuw jasje gestoken en soms…  Soms loop je over een beurs en dan denk je wauw, dit is echt iets nieuws! Je gaat je erin verdiepen, kijkt of het past en aansluit bij de rest van het behandelaanbod en maakt dan een keuze.

Een van de nieuwste technieken voor een behandelconcept is een combinatie van technieken. In dit geval een combinatie van peeling en needling. Van fruitzuurpeeling is bekend dat deze de stratum corneum  (de bovenste huidlaag) versnelt van zijn dode huidcellen ontdoet en veel stimulatie in de huid geeft. Er zijn diverse soorten fruitzuren, die allen een andere werking hebben. Needling is een relatief nieuwe methode waarbij minuscuul kleine gaatjes in de epidermis (opperhuid) worden gemaakt. Deze openingen worden gebruikt als kanaaltjes om werkstoffen dieper in de huid te krijgen. Door deze twee methodes in een behandeling met elkaar te combineren, krijg je een synergie effect. Uniek in de nieuwste methode is dat de needling niet mechanisch gaat, maar op een natuurlijke manier, namelijk door gebruik te maken van skeletnaalden afkomstig uit zoetwatersponzen. Deze zoetwatersponzen bestaan uit fijne buisjes en zijn opgebouwd uit spicula. Dit zijn fijne holle naalden die bestaan uit kalk of kiezel. Door de spicula te microniseren en deze door middel van een speciale manuele techniek lichtjes in de huid te drukken, ontstaan er kleine kanaaltjes richting de onderste laag van de opperhuid. Deze kanaaltjes worden vervolgens gebruikt om werkstoffen dieper in de huid te krijgen. In het aanbod van deze zogenoemde sponsnaalden, zit veel kwaliteit verschil. Zo worden ze aangeboden met een zuiverheid van 20% tot en met 99%. Uiteraard heeft dit effect op het resultaat in en op de huid.

Zoals bij alle intensieve behandelingen is de nazorg binnen het behandelconcept belangrijk. Doordat de huid nu veel toegankelijker is voor werkzame stoffen, is het positief gebruik maken hiervan een must. Dat wil zeggen dat de afsluiting van zo’n behandeling in de salon met veel werkstoffen gebeurt. Daarnaast zijn er de ondersteunende producten voor thuisgebruik en natuurlijk de regels, zoals de zon mijden, belangrijk om op te volgen. Laat u daarom ook altijd goed adviseren door een specialiste die hiervoor een training heeft gevolgd en besluit u vervolgens om de behandeling te doen. Kies dan voor een goede samenwerking tussen u en de specialist, alleen dan wordt het beste resultaat voor uw huid bereikt.