Zomerkleding uit de kast. Laat het mooie weer maar komen! Blote armen en benen, zon, zee, strand. Dit is ook de tijd waarin er veel vraag is naar lichaamsbehandelingen. Heerlijke massages of behandelingen voor de versteviging van de huid.

Naast het lezen van de vakbladen, gaan wij twee keer per jaar naar de vakbeurs. Daar zien we de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de beautybranche. Met specifieke vragen, vanuit onze cliënten, op zoek naar resultaat gerichte behandelingen voor lichaam en gezicht, lopen wij de beurs over. De trend in bodybehandeling zet zich voort. Heel positief vind ik dat well-being en een goede en gezonde leefstijl een veel besproken onderwerp is. Al vele jaren werken wij bij het geven van lichaamsbehandelingen o.a. met apparatuur voor lymfedrainage en spierstimulatie. Een perfect apparaat ter ondersteuning van het sporten of wanneer iemand niet in staat is om regelmatig naar de sportschool te gaan. Voorop gesteld is dit apparaat geen vervanging van het echte sporten, want dat is altijd beter. Bij mechanische spierstimulatie ben je namelijk zelf passief en worden de spieren door middel van het apparaat in beweging gezet. De ontwikkelingen gaan door en de vraag vanuit de markt wordt meer en specifieker. En dat maakt mijn vak nu mede ook zo interessant. Over de beurs heen lopen en denken wat is de vraag en vind ik de geschikte oplossing in het aanbod die er is?

Apparatuur wordt steeds geavanceerder. Een apparaat dat verschillende technieken met elkaar combineert. Combinaties die elkaar verstreken, waardoor je specifieker, individueler en plaatselijke kunt werken zowel voor lichaam als gezicht. Het beste is om voor een intensieve behandeling te zorgen dat de afvalstoffen zoveel mogelijk zijn afgevoerd. Deze voorbehandeling is dan ook echt belangrijk en bevordert het resultaat. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. van een Detox, maar ook door lymfedrainage.

Lymfedrainage heeft als doel het lymfestelsel te activeren, waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast verbetert het de werking van het afweersysteem. De druk en de beweging bij lymfedrainage is laag en het tempo rustig en ritmisch. Een bijzonder effect van lymfedrainage is het in balans brengen van het zenuwstelsel, het dempt namelijk de orthosympaticus, waardoor het parasympaticus beter tot zijn recht kan komen; een pijn dempend effect. Tevens kan het verlichting geven bij sommige typen oedeem. Kortom, een belangrijk onderdeel van de behandeling, omdat dit zorgt dat het weefsel daarna in staat is om beter te reageren op het vervolg van de behandeling.

Laat de zomer maar komen, mijn collega’s en ik zijn er klaar voor. Een heerlijke ontspannen of intensieve massage voor gezicht of lichaam die zowel manueel als mechanisch kan worden toegepast, of een bodybehandeling? Het zijn allemaal mogelijkheden die er zijn. Geniet ervan.

Stralende groet,

Périne