In 1992 vol enthousiasme, passie en dromen begonnen, 25 jaar later nog net zo passievol, ambitieus en vol ideeën! Wat een prachtig vak heb ik toch!

Het is 1986 als ik begin met de opleiding schoonheidsverzorging, pedicure, manicure en het toenmalige middenstand. Een drie jarige opleiding, waarvan de week werd ingedeeld met school en stagedagen. Door in drie verschillende bedrijven stage te lopen en thuis veel ervaring op te doen door familie en vrienden te behandelen, wist ik al snel, dit is wat ik wil. Beter gezegd, dit is wat ik minimaal wilde. Het contact met mensen, kijken hoe je het beste iemand zijn of haar huid kan behandelen en natuurlijk het persoonlijk advies. Nadat ik in 1989 mijn diploma haalde, kreeg ik mijn eerste baan in een salon in Amstelveen. Daar kreeg ik de vrijheid om, in een kapsalon, een schoonheidssalon op te starten. Een leuke tijd, maar helaas kreeg ik allergie van de producten en kon ik het werk niet meer voortzetten. Na een switch van 6 maanden, kon ik mijn werk gelukkig weer oppakken, wat resulteerde in het opstarten van Schoonheidssalon Périne bij mijn ouders aan huis. Door mijn eigen ervaring met allergie, was ik zeer kritisch naar de diverse cosmetica merken. Uiteindelijk had ik een match en kon ik langzaam mijn bedrijf met dit merk opstarten. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en maakt deze cosmeticalijn nog steeds deel uit van mijn assortiment.

En verder…. verder is er veel veranderd. Mijn drive om het beste voor de huid te willen is er nog iedere dag. En hoewel mijn visie op het vak, door een persoonlijke benadering kijken wat goed is voor de huid en daarbij rekening houdend met de lifestyle, voeding en de juiste huidverzorging, nog steeds hetzelfde is, is de schoonheidsbranche ontzettend gegroeid. Ging men toen der tijd met name voor epileren en verven naar een salon, tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Behandeltechnieken zijn veranderd, er is een veel strengere wetgeving gekomen op cosmetische ingrediënten en de werkzame stoffen worden telkens intensiever.

In de afgelopen 25 jaar heb ik dan ook heel veel opleidingen, cursussen, seminars gevolgd en veel beurzen in binnen- en buitenland bezocht. Heerlijk vind ik het om op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties en kritisch te kijken naar de ontwikkelingen. Daarnaast ben ik o.a. gevraagd om in diverse vakgerelateerde commissies zitting te nemen, ben ik vaste columniste voor de regionale krant en expert op een online platvorm voor vakgenoten. Door steun van mijn ouders en later mijn gezin, is de salon inmiddels gesetteld in prachtig, modern pand en heb ik een team met hele fijne medewerkers en een samenwerking met andere professionals die iets voor de huid van onze cliënten kunnen betekenen.

In de maand sepetmber is het dan ook feest. Innovate & Celebrate 25! ( klik hier en lees snel verder) hebben we het genoemd. Een week vol activiteiten die ik samen met mijn team heb gedacht. Naast deze activiteiten, hebben wij ook 100 speciale Doe Goed Goodie-bag samengesteld. Door enthousiaste en gulle bijdrages van ondernemers in de regio en leveranciers is het een waardevolle Goodie-bag geworden die wij voor € 25,00 verkopen. De volledige opbrengst van deze Goodie-bag komt ten gunste van de stichting; STOPhersentumoren.nl. Meer over dit goede doel kunt u lezen op onze website en waarom deze is gekozen.