Met de feestdagen voor de deur wordt er vaak extra aan eten gedacht. Het samenzijn tijdens een heerlijk ontbijt en een mooi en smaakvol diner, maken deze dagen compleet. Gezondere en meer uitgebalanceerde ingrediënten zijn dit jaar de trend. Uiteraard is dit ook ten gunste van de huid, dus vonden mijn collega’s en ik het een goed idee om hierin verder te gaan en een heuse 3 gangen kerst- keuzemenu voor de huid te maken.

Gezonde voeding voor de huid
Door invloeden van buitenaf, maar ook daar bijvoorbeeld verkeerd eten en stress, ontstaan er op de huid vrij radicalen. Deze vrije radicalen binden zich aan gezonde cellen, waardoor er een chemische reactie plaats vindt (oxidatie) en de cellen beschadigen. Versnelde huidveroudering en pigmentvlekken zijn voorbeelden van het effect van vrije radicalen op de huid. Om de huid zo goed mogelijk te laten functioneren is het ook goed om dit in de gaten te houden.

Ons voorgerecht bestaat dan ook uit werkstoffen die herstellend werken, de zogenoemde antioxidanten. Een voorbeeld van ingrediënten die wij eten en die ook in huidverzorging wordt gebruikt zijn appel, blauwe bessen en vitamine A (te vinden in onder andere wortelen en eieren).

Als de huid is hersteld, is het tijd om de huid te stimuleren. Wij noemen dit de collageen boost. Collageen is een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. De stevigheid van onze huid is hier mede afhankelijk van. Tijdens het hoofdgerecht gaan we de huid stimuleren en geven we de boost die het nodig heeft. Met behulp van voedzame ingrediënten en veel hydratatie, diverse apparatuur en bindweefselmassage kunnen we dit bereiken.

Een ontspannen gevoel waardoor de huid in balans komt, is de intentie van het nagerecht. ‘Luchtige gerechten’, al dan niet gecombineerd met eiwitten zorgen dat het woord genieten voorop staat. Eén van de nieuwste massage, circadian genaamd, of een combi met LED, zorgen voor dit effect. Uiteraard mag de amuse, theebeleving van het huis, niet ontbreken.

Voor ieder wat wils
Niet alleen mijn collega’s en ik zijn enthousiast geweest om er ook dit jaar weer voor te zorgen dat we een origineel december (cadeau)tip hebben, ook veel winkeliers in de Ronde Venen zijn hard aan het werk gegaan. De gezellige etalages, feestverlichting en later in december de ijsbaan, maken van het dorpsbeeld een mooi winters beeld. Geniet van het winkelen, een lekker hapje en drankje in de horeca en de leuke activiteiten die in de dorpen worden georganiseerd. Uiteraard zijn wij er om de vragen over de huid en huidverzorging te beantwoorden en verkopen wij feestelijk ingepakte cadeaubonnen, diverse huidverzorgingsets en de mooiste beauty & lifestyle wannahaves.

Stralende groet

Périne

Ps
Nieuwsgierig naar het menu?
Klik hier en geniet ervan.