De scholen zijn (bijna) begonnen en voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. Na de vele zonuren in de afgelopen periode, is het met name belangrijk om extra aandacht aan de huid te besteden op het gebied van vocht en herstel van de huid.

Bij warm weer denken (gelukkig) veel mensen aan water. c.q. vocht. Het is waarschijnlijk niet onbekend, dat water van essentieel belang is voor het goed laten functioneren van ons lichaam. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 50 á 65% uit water, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Dit water bevindt zich o.a. in de lichaamscellen, het bloed en de lymfeklieren. Om te zorgen dat het water dat per dag gemiddeld wordt verloren, door o.a. het transpireren, weer aangevuld wordt, is het belangrijk om dagelijks vers fruit en groente te eten. Tevens wordt aangeraden om ongeveer 2 liter per dag te drinken. Bij warm weer en/of sporten is dit zelfs meer.

Ook voor de huid is vocht belangrijk. De huid wordt van binnenuit gevoed met vocht uit drinken, groente en fruit. In de schoonheidsverzorging is vochtinbrengen van buitenaf niet mogelijk (mesotherapie is hierop een uitzondering), waardoor meteen duidelijk wordt dat vochtinbrengende crèmes niet bestaan. Vochtreguleren d.m.v. een crème kan wel, dit zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag soepel blijft.

Aangepaste verzorging tijdens de zonnige dagen is een must voor de huid, maar ook een goede After sun treatment is een aanrader. Speciaal voor deze maanden hebben wij zo’n speciale behandeling ontwikkeld. In slechts een half uur, krijgt de huid een speciale behandeling die gericht is op het verwijderen van de verdikte (bruine) huid en het herstellen van het vochtverlies. Maar met de juiste verzorgende producten, is met dagelijkse huidverzorging ook veel te bereiken. Met een intensieve peeling wordt meteen het grootste gedeelte van de bruine huid weggehaald. Een scrub doet dit op een mildere manier. Na een peeling of scrub is “voeding” en herstel van de huid een must. Gebruik hiervoor een hydraterend crème masker, een serum (dit zijn gedoseerde en geconcentreerde werkstoffen) of vochtampul, bijvoorbeeld met hyaluronzuur. Een verzorgende crème voor dag en/of nacht, dient eveneens hydraterend te zijn en in het geval van een droge huid ook talgregulerend. Een voedende crème met diverse verzorgende vitamines erin, zorgt er tenslotte voor dat de huid er weer stralend uitziet en herstelt.

Stralende groet

Périne