Buiten wordt het steeds guurder, binnen staat de thermostaat van de verwarming inmiddels weer op het winterseizoen ingesteld. Veel mensen ervaren in deze periode dat hun huid trekkeriger en droger aanvoelt en vragen zich af of hier iets aan te doen is.

Het feit dat de huid trekkerig aanvoelt heeft m.n. te maken met de vochtbalans in de huid. De droogte ontstaat o.a. door talg te kort (de natuurlijke vetlaag van de huid). Vocht in de huid aanvullen is niet zomaar mogelijk en gelukkig maar. Dit zou namelijk inhouden dat je ‘vol’ zou lopen met water indien je bijvoorbeeld onder de douche zou staan. Wel is het mogelijk om uitdrogende producten te vermijden en de huid te verzorgen met vochtregulerende producten. De meeste van deze vochtregulerende producten zorgen ervoor dat m.n. de bovenste huidlaag (dit is de dode huidlaag ofwel de hoornlaag) van vocht wordt voorzien, waardoor deze prettiger aanvoelt en minder snel vocht verliest. Bij producten met hoogwaardige werkzame stoffen zijn de ingrediënten in staat om in meerdere huidlagen van de opperhuid effect te hebben. Een crème met vochtregulerende ingrediënten erin is voor ieder huidtype een must.

VOCHT VAN BINNENUIT

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit vocht. Een belangrijke stof binnen dit proces is Hyaluronan (vooral bekend onder de naam Hyaluronzuur). Hyaluronan kan, in verhouding tot haar eigen massa, zeer veel water aan zich binden. Hyaluronan is dan ook een belangrijk onderdeel van de lichaamscellen, het zenuwweefsel, maar ook voor het epitheelweefsel en bindweefsel waar de huid uit is opgebouwd. Naar mate het lichaam ouder wordt verlopen de processen in het lichaam trager, waardoor de kwaliteit van het weefsel minder wordt.

In 1952 ontwikkelde de Franse arts dr. Michel Pistor een methode, Mesotherapie, die is gebaseerd op het toedienen van werkzame stoffen juist daar waar ze nodig zijn. Dit betekent dat er door het toedienen van een speciale cocktail, kleine injecties in de huid (absoluut niet te verwarren met fillers!) werkzame stoffen, zoals Hyaluronan met vitaminen, mineralen en aminozuren, worden toegediend precies waar het nodig is. Het resultaat is dan ook dat de stoffen de werking van fibroblasten weer kunnen stimuleren. (Fibroblasten zorgen ervoor dat de huid collageen aanmaakt en de elasticiteit verbetert). Het aanwezige Hyaluronzuur in de cocktail, herstelt de vochtbalans in de huid. De huid wordt hierdoor intensief gehydrateerd waardoor een verfijning van de structuur optreedt. Dit heeft een positief effect op fijne lijntjes, celstofwisseling en de uitstraling van de huid. Mesotherapie moet dan ook gezien worden als een totale huidverbeteraar, waarbij vooral wordt gewerkt aan de oorzaak van huidveroudering. Een mesotherapie behandeling kan gegeven worden op het gezicht, hals en décolleté. Een aanrader voor iedere huid, zeker als deze een echte oppepper kan gebruiken.

 

Wilt u meer info over mesotherapie, klik dan hier.