Zie je wat ik bedoel? Een, voor mij nieuwe cliënt, komt tegenover mij zitten. Kijk maar, gaat ze vervolgens verder. Als ik dit omhoog haal, zie ik er meteen veel jonger en ook minder vermoeid uit. De mevrouw trekt haar bovenooglid omhoog en kijkt mij vragend aan. Kun jij hier iets aan doen?

Zowel bij mannen als vrouwen gaan vanaf een jaar of 35 de oogleden langzaam zakken. Een natuurlijk proces waar op zich niets ergs aan is. Maar gaan de oogleden meer zakken, dan kan dit voor de betreffende persoon wel vervelend worden. Door de druk van de oogleden op de oogbol voelen de ogen zwaar, de uitstraling ziet er vermoeider uit en veel vrouwen ervaren dat het lastiger is om de oogmake-up mooi aan te brengen.

Ooglidcorrectie.

Als de druk op de ogen echt groot wordt, dan is een cosmetische ingreep meestal de beste oplossing. Onder plaatselijke narcose haalt een cosmetisch arts het overtollige huid weg, waardoor de druk direct minder wordt en de oogopslag er meteen anders uitziet. Tegen een goede ooglidcorrectie kan geen enkel cosmetisch behandeling op. Wel kunnen we, als gespecialiseerde huidspecialiste, door middel van lymfedrainage de huid voorbereiden en na afloop ondersteunen, zodat het herstelproces na de operatie sneller en mooier verloopt.

Uitstel van de ingreep

Als de druk op de oogbol nog niet zo groot is, de oogleden beginnen te hangen en/of  iemand geen ooglidcorrectie wilt, dan is het cosmetisch wel mogelijk om iets te doen. Eén van de mogelijkheden hiervoor is een behandeling met de koud- ofwel Softlaser. De zogenoemde ‘Niet Invasieve Laser-technologie’, werkt op het celmetabolisme, dit is de celstofwisseling, zodat de cellen in de huid weer beter gaan werken. Veel mensen zijn bekend met de Laser in het gebruik van ontharen, het coaguleren en verminderen van bijvoorbeeld pigmentvlekjes, rode vlekjes en (acne)littekens. De werking van de Softlaser komt echter op een geheel andere wijze tot stand. De koud ofwel Softlaser gebruikt zuiver licht met één specifieke golflengte (laser) om cellen te stimuleren. Huidcellen kunnen licht gedeeltelijk absorberen. Van dit specifieke licht neemt de huidcel zodanig veel op dat de stofwisseling wordt beïnvloed. Het resultaat is dat de huid actiever wordt en er weer jonger uit gaat zien. Een behandeling met de koud – ofwel Softlaser, werkt liftend, verstevigend en drainerend, waardoor de methode onder andere helpt bij de lifting van de oogleden en het verstevigen van de huid. Daarnaast geeft deze behandeling ook mooie resultaten bij vochtwallen en verstrakking van de oogcontouren. Als laatste gebruiken we deze koud laser ook bij voor- en nabehandelingen van cosmetische ingrepen. De behandeling is voor de meeste huidtypes geschikt en is geheel pijnloos.

Bij mevrouw heb ik eerst voorgesteld om een zogenoemde proef behandeling te doen. Zo kunnen we samen kijken of deze behandeling het resultaat kan geven wat we graag willen. En, zo gaf mevrouw aan, een cosmetische ingreep kan altijd nog.

Stralende groet,

Périne