De trend van deze tijd in de cosmetica is Needling. Needling is een methode waarbij op een gecontroleerde manier minuscuul kleine gaatjes in de huid worden gemaakt, zodat de huid niet alleen gestimuleerd wordt, maar dat ook de werkstoffen beter in de huid worden opgenomen. Een ideale behandeling dus, maar uiteraard vraagt ook deze intensieve behandeling om gedegen kennis en kunde

Skin Needling
Needling is een methode die al een aantal jaar binnen de cosmetica gebruikt wordt. Needling kan d.m.v. verschillende materialen uitgevoerd worden. De meest bekende zijn de roller, pen of flexibel handstuk. Het resultaat van de behandeling hangt echter niet alleen of van het materiaal, maar ook van de techniek c.q. methode en, zoals bij alle intensieve behandelingen, de werkzame stoffen en de nazorg. Skin Needling zorgt o.a. voor een stimulatie van de celdeling, collageen aanmaak en heeft een positief effect op het verfijnen van de huidstructuur. Daarnaast verbetert het de opname van werkstoffen. Extra voeding en vocht zijn voor iedere huid goed en zeker in het voorjaar een mooie aanvulling na de winterse dagen. De winter heeft de huid, mede door het gure weer en de verwarming, vaak een stuk droger en ruwer gemaakt.

Collagen Inductie Therapie
Recent zijn mijn collega’s en ik op training geweest voor de Master in Needling. De nieuwste technieken hebben wij aangeleerd, wat betekent dat we inmiddels 5 verschillende technieken mogen uitvoeren. De Collagen Infusion Therapie is de nieuwste techniek waarbij we met een  andere techniek met microscopisch kleine naaldjes, gaatjes in de huid worden gemaakt. Die gaatjes werken als kanaaltjes om de werkstoffen tot de levende cellagen in de huid te krijgen. Zo zijn ze direct actief om bijvoorbeeld vochttekorten aan te vullen, de huid te stimuleren en/of vrije radicalen te bestrijden. De huid reageert op die gaatjes met de aanmaak van collageen. Hierdoor vervagen fijne lijntjes en voelt de huid steviger aan. Een enkele behandeling geeft direct zichtbaar resultaat en werkt door de langer durende aanmaak van collageen nog even door. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen meer behandelingen worden geadviseerd.

Needling voor thuisgebruik
Een mooie techniek, die mooie resultaten geeft. Maar helaas zit er ook een keerzijde aan. Op internet worden apparaatjes aangeboden die worden verkocht als Needling apparaat. Rollers die de huid letterlijk omploegen, waardoor veel schade in de huid ontstaat en er vaak (blijvende) littekens overblijven. Daarnaast is de nazorg erg belangrijk, dit bepaalt mede het resultaat. Goedkoop is in dit geval zeker duurkoop.

Een goed advies van een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste zorgt ervoor dat het mooiste en beste resultaat verkregen kan worden. Onze specialistes staan uiteraard graag voor je klaar voor een passend en persoonlijk advies.

Stralende groet
Périne