De huid tijdens en na de overgang. Voeding, pigment en hormonen

DINSDAGAVOND 27 OKTOBER

Ook heel interessant als je (nog) niet (meer) in de overgang bent!

Note; kun je niet live kijken? Geen probleem.
Je kunt op een later moment terugkijken. Ook hiervoor dien je jezelf wel aan te melden. 

Nachtzweten, droge huid, prikkelbaar, onverklaarbare klachten, verslappende huid: zomaar een paar symptomen waar je als vrouw vanaf een jaar of 40 mee te maken kunt krijgen. De voorbode van de overgang. De overgang zelf is hét moment van je laatste menstruatie. Zowel in de jaren daarvoor, als in de jaren daarna kun je in meer of mindere mate te maken krijgen met allerhande klachten. In hoeverre je daar last van hebt is heel persoonlijk en vaak genetisch bepaald. In elk geval wordt het veroorzaakt door een afname van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Onze 3 gastsprekers nemen je deze avond mee in hun kijk op het omgaan met deze klachten.

19.00 – 19.40; NATUURLIJK BETER
MARDGE PASCAUD/PRODUCT DEVELOPMENT PERSONAL CARE AND CEO PASCAUD

Een gezonde ‘binnenkant’ levert vaak ook een mooiere en gezondere huid op. Wat voor effecten heeft de overgang op het lichaam en specifiek op de huid? De huid wordt droger, er ontstaan fijne lijnttjes en het lichaam wordt gevoelier voor botontkalking. De overgang zorgt ook voor een hogere stressgevoeligheid. Tijdens deze presentie vertelt Mardge over het positief effect dat  voeding kan hebben en waarom zijn nutriceuticals ofwel suppletie eveneens een belangrijke aanvulling is voor de lichaam cq huid.

19.50 – 20.30 GO SPOTLESS
ANNEMARIE VAN DE GRAAF/HUIDTHERAPEUT EN PIGMENTSPECIALIST

Bruinige vlekjes op de huid worden vaak donkerder of talrijker in en rond de overgang. Er zijn verschillende soorten pigment, maar over het algemeen geldt: pigmentvlekken gaan niet vanzelf weg én ze zorgen ervoor dat je huid er ouder uitziet dan je wilt. Over het ontstaan van pigment, hoe je verergering voorkomt én hoe je jouw pigmentvlekken kunt vervagen, daarover komt pigmentspecialist Annemarie vertellen tijdens de tweede Inspiratiesessie Menopauze.

 

20.40 – 21.20 HAPPY MENOPAUSE
JEANNETTE HESSELS/COSMETISCH ARTS

Jeannette Hessels is cosmetisch arts en komt, net als wij, in haar praktijk veel vrouwen tegen die hinder ondervinden van de overgang op hun huid.  Inmiddels heeft zij zich in dit thema gespecialiseerd en helpt zij vrouwen hun hormonale balans in kaart te brengen en – indien gewenst – met hormoonsuppletie bij te sturen. Dit alles gebeurt uiteraard volgens internationale medische richtlijnen. Tijdens de derde Inspiratiesessie Menopauze vertelt dokter Jeannette over haar aanpak om het effect van de overgang op de huid te minimaliseren.

VERRASSINGSPAKKET

De bijdrage* voor het bijwonen van een Webinar is € 7,50 en voor slechts € 10,00 volg je ze alle drie. Hiervoor ontvang je uiterlijk de dag zelf een verrassingspakket thuisbezorgd, waar jij extra aangenaam vanuit je luie stoel de Webinar(s) kunt volgen. Deze bijdrage kun je middels een Tikkie voldoen dat je gestuurd krijgt na inschrijving.

*Members van Périne kunnen zich kosteloos voor alle drie de sessies inschrijven én ontvangen eveneens het verrassingspakket.

Reserveer en laat je inspireren

Leuk dat je deel wilt nemen aan de online inspiratiesessie! Klik op onderstaande button en scrol naar beneden. Vul het contactformulier in en wij nemen zsm contact met je op

 

Maar dit is nog niet alles

De hele week (27 t/m 31 oktober) staat bij ons in het teken van de overgang. Niet alleen de overgang mbt hormonen, maar ook de overgang naar een oudere huid (zie woensdag 28 oktober) en  bijvoorbeeld het seizoen (zie donderdag 29 oktober in onze Skin Concept Store), make-up; welke make-up zorgt ervoor dat jij tijdens de overgang van het seizoen de juiste Glow krijgt en welke make-up zorgt dat de 50 plus huid extra mooi blijft (zie vrijdag 30 oktober). En natuurlijk niet te vergeten onze TWISTED SATERDAY op ZATERDAG 31 OKTOBER.  Op deze dag vieren we de overgang naar de een na laatste twee maanden van 2020! We knallen naar November met superleuke, kleurrijke acties, gewoon vanuit je eigen huis te bestellen!