Vorig weekend ging de klok een uur achteruit en is de wintertijd officieel begonnen. De tijd dat de dagen korter worden, we minder zonlicht krijgen en ons lichaam op een andere manier moeten beschermen tegen de weersinvloeden. Het is ook de tijd dat meer mensen moeite hebben om hun bed uit te komen en dat de avonden extra behaaglijk worden gemaakt met een warme kop thee en met een heerlijke deken op de bank. Bij ons is het dan ook de tijd van; Design by nature; healthy skin

Gezonde huid
Om de huid zo mooi mogelijk te houden, is de juiste huidverzorging en een evenwichtig en gezond voedingspatroon heel belangrijk. Maar ook de balans tussen in- en ontspanning, zowel voor het lichaam als voor de geest, is belangrijk. Helaas is het voor veel mensen herkenbaar dat die balans niet altijd goed is. Lichamelijke en geestelijke conditie en gesteldheid bepalen tevens ook de conditie en de uitstraling van de huid. Om die conditie positief te beïnvloeden zijn er natuurlijk vele soorten gezichtsbehandelingen, maar zeker in de herfst en wintertijd merken wij dat de behoefte aan ontspannende lichaamsmassage en/of behandelingen heel groot is. En dat is eigenlijk ook logisch, omdat deze vele positieve uitwerkingen hebben.

Shia behandeling
In mijn vorige column heb ik iets verteld over de hotstone cq lavastone massage. Een eveneens heerlijk lichaamsmassage die zorgt voor ontspanning en warmte is de  Shia. Eigenlijk is dit niet echt een massage, maar een behandeling die door middel van massageachtige technieken wordt uitgevoerd. Het zorgt echt voor een totale rust, doordat de behandeling uit verschillende onderdelen is opgebouwd. Deze complete lichaamsbehandeling begint met een voetbad waaraan een persoonlijk gekozen etherische olie is toegevoegd. Tijdens dit voetbad zorgt de bijpassende thee voor extra warmte. Aansluitend wordt de huid door middel van een persoonlijk gemaakte en verwarmde scrub ontdaan van dode huidcellen. De aansluitende zijdezachte massage, wordt met behulp van handgemaakte zijden verwarmde handschoen, gevuld met Shia-zaadjes, uitgevoerd. Deze bijzondere Shia zaadjes zijn gedrenkt in een hydrolaat. De werking van zijde is dat het een 100% natuurlijke werkstof is afkomstig van de zijderups. Het heeft een vochtbindend effect op de huid en maakt het zacht en stevig. Het bijzondere is dat de Shia-zaadjes boordevol antioxidanten zitten zoals Calcium en ijzer, wat goed is voor een mooie gezonde lichaamshuid.

Het gezicht
Nadat de lichaamshuid is behandeld met deze bijzondere handschoen, volgt een  ontspanningsmassage voor het gezicht. Deze wordt eveneens gemasseerd met originele zijden coconnetjes, wat voor de huid een echte weldaad is. Na de zijden coconnetjes volgt een heerlijk massage met verwarmde zijden stempels. Voordat deze behandeling wordt afgesloten, worden de voeten eveneens gemasseerd met verwarmde zijden stempels. Deze 5 kwartier durende behandeling zorgt ervoor dat het lichaam warm en zijdezacht is en een algeheel gevoel van wellbeing geeft.

Geniet buiten van de herfst in al zijn mooie kleuren en geniet binnen van de warmte met bijvoorbeeld een van de heerlijke lichaamsmassages.