Die storende lijntjes bij mijn ogen gaan steeds meer opvallen, wat kan ik daar tegen doen? Het is een vraag die wij regelmatig krijgen. Er is zeker iets aan te doen, er zijn zelfs een heleboel methodes, maar om een goed en passend advies te geven, is het van belang dat ik eerst de huid goed kan bekijken.

In de 27 jaar dat ik in de beautybranche actief ben, is er uiteraard een heleboel veranderd. Veel positieve ontwikkelingen, maar helaas ook mindere. Een daarvan is mijn inziens het vrijgeven van het beroep. Het resultaat is dan ook dat iedereen zich mag vestigen en het beroep schoonheidsverzorging mag uitoefenen. Behandelingen die intensief zijn en echt door een vakvrouw /man moeten worden uitgevoerd, worden soms gedaan door ongediplomeerde mensen. Helaas geldt dit dus ook op het gebied voor behandelingen van lijntjes.

Anti-aging of tegenwoordig ook vaak genoemd pro-aging, is iets waar veel mensen iets aan willen laten doen. In de schoonheidsbranche kunnen we met diverse manuale behandelingen, intensieve werkstoffen en/of het gebruik van apparatuur een mooi resultaat bereiken. Er wordt door deze methodes gebruikt gemaakt van het herstel vermogen van het lichaam. Door de huid aan te zetten tot werken, wordt deze weer actiever wat zorgt voor een verbetering van de huidconditie.

Vanaf ongeveer 24 jaar gaat ons lichaam degenereren. Deze achteruitgaan gaat weliswaar langzaam, maar toch is het goed om daar bewust van te zijn. Hoe meer er in de jongere jaren wordt geïnvesteerd in het vertragen van het proces, hoe meer profijt daar op latere leeftijd van is. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat voeding, leefwijze, (huid)verzorging het verouderingsproces beïnvloeden. Dat we de huid goed moeten beschermen tegen de zon is inmiddels wel bekend. Wat echter minder bekend is, is dat er ongeveer 1 ml per cm2 aan zonbescherming moet worden opgebracht, om de bescherming te krijgen die op de verpakking staat (en natuurlijk bijsmeren). Verkeerde voeding kan zorgen voor veel huidproblemen. Deze problemen kunnen op hun beurt een verstoorde zuurtegraad op de huid veroorzaken, met als gevolg, o.a. een verminderde huidconditie.

Wat betreft de lijntjes bij de ogen. Vaak ontstaan deze lijntjes ook door de mimiek en deze houden ze dan ook in stand. Om de diepte van de lijntjes te behandelingen kan er gebruik worden van bijvoorbeeld een soft-laser. Dit apparaat is een zogenoemde koud laser en dat ervoor zorgt dat de mitochondriën (dit zijn de energie leveranciers van de cellen) weer ‘wakker gemaakt’ worden. Het resultaat is dat de algehele huidconditie verbeterd, de huid sterker wordt en daarom de lijntjes minder zichtbaar. De werking van de Soft-laser is, net als alle natuurlijke manieren om de conditie van de huid te verbeteren, afhankelijk van de leeftijd en bovengenoemde factoren. Het voordeel is dat het een heel natuurlijk proces is en de huid rondom de lijntjes ook behandeld wordt. Mijn keuze om daarom eerst een goede huidanalyse te maken, zorgt ervoor dat er een passend advies kan worden gegeven.