Overdag voor het beeldscherm, veel blauw licht, weinig zonlicht, amper buiten, veel werk en ’s-avonds ontspanning voor de tv.

Komt er nog stress bij kijken, vage lichamelijke klachten of gewoon niet lekker in je vel zitten, zorgen thuis en /of op het werk, tegen een burn-out aan zitten.

Ziekte, medicijngebruik, tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen, maar ook roken en vapen zijn debet aan deze zichtbare symptomen die erop duiden dat het lichaam en brein niet in balans zijn.

En ja, de huid is nu eenmaal de spiegel van de ziel, daar ziet men dat lichamelijke of geestelijke vermoeidheid duidelijke sporen achter laat.

Verkeerd gebruik van cosmetica of geen juiste en optimale verzorging voor jouw type huid en leeftijdscategorie.

Te veel verplichtingen, alle ballen proberen hoog te houden en daarbij jezelf voorbijlopen, geen rustmoment meer voor jou.

De menopauze kan hierin ook een grote rol spelen, het verlies van de oestrogenen aanmaak moet niet worden onderschat.

Qua voeding wordt er door drukte eerder naar gemakkelijke maaltijden uitgeweken, b.v. afhaalmaaltijden, energiedrinks om je vermoeidheid weer even op te peppen, geen tijd om rustig te eten.

Dat wordt ‘s avonds snacken, veel snelle suikers, zo lekker maar tegelijkertijd zo funest voor de opbouw van nieuwe cellen in het bindweefsel, de 2e laag van onze huid.

De collagene vezels gaan daar door glycatie (versuikering) crosslinken, dat betekent dat ze niet meer zo stevig en elastisch worden en op de lange duur uitgezakt blijven als het tij niet snel wordt gekeerd.

Te veel vrije radicalen gaan ons lichaam dan beheersen, daardoor ontstaan er allerlei vervelende vlekjes en plekjes op de huid.

Gesprongen adertjes, jeukende huid met droge plekken, schilfers aan de lippen, kringen onder de ogen, bleke teint, rode pukkeltjes en puistjes, haren die niet meer in model blijven zitten.

Fletse, grauwe en bleke uitdrukking, de huid mist de jeugdige en frisse uitstraling.

De onverbiddelijke spiegel van de ziel, daar ziet men dat lichamelijke of geestelijke vermoeidheid duidelijke sporen achter laat.

Als een of meerdere kenmerken jou bekend voorkomen dan wordt het echt de hoogste tijd om zo snel mogelijk ME-TIME in te plannen bij Périne, next level in Beauty.

De deskundigheid van de huidexperts bij Périne helpen jou op weg met behandelingen en advies op maat om weer het beste en mooiste uit jouzelf te halen, maar hier is wel een commitment voor nodig!!!

Dit vraagt om een lange termijnplanning en een goede samenwerking.

Lees meer