Als je bedenkt dat we gemiddeld 20 keer per minuut met onze ogen onbewust knipperen, betekent dit dat ongeveer 20.000 keer per dag onze oogleden onwillekeurig open en dicht gaan. Dat is pas echt hard werken voor onze oogkringspieren, elke dag fitness op hoog niveau voor deze zeer kwetsbare spiertjes.

En dan nog iets, hoe ouder we worden, hoe meer we knipperen……!! De spieren verliezen gaandeweg de jaren hun elasticiteit en daardoor gaat de huid van de oogleden langzamerhand ook achteruit in kwaliteit.

Overigens heeft dat knipperen wel een essentiële functie, het veelvuldig knipperen beschermt de ogen tegen bijvoorbeeld lichtflitsen, visuele prikkels, onverwachte aanrakingen en tevens worden ook afvalstoffen verwijderd uit het oog en ons traanvocht gelijkmatig over het oogoppervlak verspreid. Knipper je te weinig dan kunnen er droge of geïrriteerde ogen ontstaan.

Maar goed, van die oogspiertjes wordt echt heel veel gevraagd, telkens oprekken en weer intrekken en dat in die tere en zeer kwetsbare huid rondom de ogen. Op den duur treedt door de intensieve werking van de oogspieren verslapping op van de ooghuid.

En dan komt er nog een probleem bij, door vermoeidheid krijgen we kringen rondom de ogen, vaak wat donkerder van kleur, of het tegenovergestelde dikke wallen onder je ogen, opgezwollen oogleden (vaak door te weinig rust) of slaap waardoor het lymfevocht niet of onvoldoende kan worden afgevoerd.

Daar zijn echt oplossingen voor maar dan zul je advies moeten inwinnen bij Périne, next level in Beauty waar specifieke oogbehandelingen een belangrijk onderdeel vormen van het totaalpakket aan huidbehandelingen.

Elk oogprobleem heeft zo zijn eigen aanpak, in ieder geval is een passende oogcrème voor thuisgebruik een must om de problemen structureel aan te pakken, daarnaast zijn er in de praktijk diverse mogelijkheden voor handen om de expliciete problemen aan te pakken zoals b.v. wallen en kringen onder de ogen, maar ook de verminderde elasticiteit van de oogleden en de oogkringspieren
Vraag om een individueel advies bij de huidexperts van Périne, next level in Beauty.

Indien donkere kringen rondom de ogen aangeboren blijken te zijn kan een professioneel camouflageadvies een uitstekend alternatief zijn.

Lees meer