Vanaf je 25e levensjaar komen de eerste kleine lijntjes heel langzaam in je gezicht tevoorschijn. Bij de een gaat dat wat sneller dan bij de ander.
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zoals je erfelijke aanleg, je leefgewoonten en waar je woont.

 1. Die genen op ons DNA (het erfelijk materiaal) krijg je voor 50% van jouw vader en 50% van jouw moeder, zij hebben op hun beurt genen van hun ouders overgenomen.
  Dus als je naar jouw ouders en grootouders kijkt zie je voor een gedeelte wat de huidstructuur van jou wellicht gaat worden.
  Hebben zij een dunne, fijne huid met veel rimpels of juist een stevige huid met vergrote poriën.
  MAAR een niet onbelangrijk detail: hoe zijn zij met hun huid omgesprongen, hebben ze alleen water gebruikt om schoon te maken en geen verzorging of bescherming?
  En is er rekening gehouden effecten van de zon. Allerlei vragen die om een antwoord vragen om de conditie van jouw huid goed vast te kunnen stellen.
 2. Dan komt ook jouw leefstijl om de hoek kijken,
  Rook je weleens of veel of helemaal niet, drink je alcohol, veel, of weinig of helemaal niet, eet je gevarieerde voeding of veel fastfood?
  Beweeg je voldoende, loop of fiets je elke dag, krijg je genoeg frisse lucht en zonlicht of zit je juist veel achter je beeldscherm of op je tablet of telefoon
 3. Woon je in de buurt van een groot industriegebied of in de stad of op het platteland.

Dit zijn belangrijke oorzaken die mede bepalend kunnen zijn hoe jouw huid er uit gaat zien als je ouder wordt, krijg je sneller lijntjes en rimpeltjes of zelfs een onderkinnetje=
En hoe onderhoud jij jouw gezicht?

Voorbeeld!

Lederen schoenen zijn gemaakt van een dierenhuid, deze huid bestaat voor het overgrote gedeelte uit hetzelfde materiaal als onze eigen huid.

Om er lang plezier van te hebben poets je de schoenen regelmatig met speciale poets, dan behoudt de schoen zijn kleur en glans, ze blijft soepel en slijt minder snel, er komen geen barstjes in van de droogte. Als je altijd goed onderhoud pleegt, gaat materiaal veel langer mee en dit geldt absoluut ook voor onze huid.

Bedenk dat het NOOIT te laat is om de huid te resetten, ga voor een goede huidanalyse en een juist huidadvies naar Périne, Next level in Beauty Zij vertellen jou over alle behandelingen die mogelijk zijn om jouw huid te verstevigen en verstrakken en indien nodig ook een liftende effect te geven.

Lees meer