De wet van de zwaartekracht geldt voor ons allemaal, de huid is daar bij uitstek een goed voorbeeld van.

Als we ouder worden komen er in ons gezicht, waar we onze mimische spieren veel gebruiken, rimpeltjes tevoorschijn.

Er zijn 19 verschillende mimische spiertjes aan beide kanten van ons gezicht die oppervlakkig aangehecht zijn in de huid.

Deze spieren zorgen ervoor dat we de oogleden open en dicht kunnen doen, de kaken van links naar rechts kunnen bewegen, de lippen woorden laten zeggen, ons voedsel kunnen kauwen tot het fronsen van de wenkbrauwen.

Kortom door deze spieren wordt onze gezichtsuitdrukking weerspiegeld, van verveeld, gelukkig, verdrietig, moe, tot teleurgesteld etc.

Naast de neus loopt er een dun lijntje maar door het vele lachen en praten wordt onze bovenlip zo vaak bewogen dat het lijntje een rimpeltje en tenslotte een plooi wordt, de neuslippenplooi.

Op de bovenlip ontstaat er met de jaren een “plooirokje”, kleine rimpeltjes die van de neus naar onze eens zo mooie gewelfde liplijn lopen.

En dan die mondhoeken gaan met het verstrijken van de jaren, jammer genoeg, meer en meer naar beneden hangen. Tussen de wenkbrauwen zijn er fronsrimpeltjes te zien die langzamerhand overgaan in diepe groefjes en door al het denken lopen er dwarse golvende lijntje op ons voorhoofd.
En dat eens zo mooie strakke kaakcontour vervaagt en vertoont hier en daar wat rondingen.

De hals die eens zo fier en glad oogde heeft opeens halve cirkels die van de ene kant naar de andere kant lopen. Tja, dat zijn toch echt wel problemen waar een oplossing voor gevonden moet worden.

In de eerste plaats kunnen we preventief ervoor zorgen dat we deze rimpelvorming kunnen vertragen door:.

  1. Niet te roken.
  2. Geen of weinig alcohol drinken en ja overal komt het terug,
  3. een gezonde leefstijl aanhouden, voeding, water, bewegen..

Roken heeft als effect dat rimpelvorming 2 x zo snel optreedt, vooral op de bovenlip is dit duidelijk te zien. Alcohol droogt het lichaam en dus ook de huid uit en vocht hebben we hard nodig in de bovenste laag van onze huid.

In de tweede plaats, Special Treatments om een optimaal huidbeeld te krijgen.

Goede huidverzorging, aangepast aan huidtype en leeftijd, regelmatig specifieke en afwisselende behandelingen gericht op rimpelvertraging en huidveroudering. Verfijning van diepe rimpels verzachten het huid contour waardoor je weer een jeugdige en levendige uitstraling krijgt. Deze behandelingen zijn goed voor zowel lichaam als geest, het geeft je zelfvertrouwen en je kijkt weer met plezier in de spiegel.

Périne, next level in beauty, kan een geheel aangepast programma voor elk huidtype adviseren inclusief de producten voor thuisgebruik.

Lees meer